top of page
van tijn en volger
Zelfportret Willeke van Tijn en Gerbrand Volger
Willeke van Tijn (Haarlem, 1940)
 

1961 Koninklijke academie v Beeldende kunsten

1987 onderscheiden met de Europaprijs voor de schilderkunst in Oostende, België

2000 Victorine Hefting prijs

Verschillende werkbeurzen van Mondriaanfonds en Stad Amsterdam.

Willeke's voorliefde voor Opera en de grote Duitse schrijvers van de Romantiek komen terug in haar theatrale werk. Haar realisme is een interpretatie  van de werkelijkheid en vormen imaginaire landschappen of manshoge figuren alsof ze zijn weggelopen uit het theater.

Willeke maakt grote pasteltekeningen, schilderijen, muurschilderingen, tegeltableaus in opdracht en daarnaast tevens kartonnen 3D objecten.

Willeke exposeert in binnen en buitenland, waaronder in Basel, Duitsland, Frankrijk, België en Rusland.

Zij maakte met haar partner Gerbrand Volger projecten over o.a. Hoogovens, van Gelder papier fabriek, religie en de Italiaanse kathedralen en de vervlogen idealen van het communisme in Rusland. Lees meer over Willeke.

Gerbrand Volger (Wormer, 1940)
 

1964  Gerrit Rietveldacademie, Amsterdam

1971  Rijksacademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam

1976  Jeanne Oosting Prijs voor de Schilderkunst

 

Gerbrand Volger wordt vaak een virtuoos tekenaar genoemd. De tekeningen en pastels zijn gemaakt met houtskool, zwart krijt en pastelkrijt, soms met toevoeging van gouacheverf. Gerbrand heeft een nauwe band met het schilderkunstig verleden. Zijn olieverfschilderijen maken een bijna tijdloze indruk door zijn streven naar een verbinding tussen het hedendaagse en de voorbije tijd. Hij houdt van een ‘architectonische setting’ voor het gebeuren op een schilderij. Recentelijk zijn dat vooral kerkinterieurs, waarin schoonheid en ironie samengaan. Lees meer over Gerbrand

Recent

In 2021 hadden Willeke en Gerbrand een overzichtstentoonstelling in de projecthallen van Het Hem in Zaandam. Er werden ruim 150 werken getoond. 

Gerbrand en Willen werken in twee grote studio's in Nederhorst den Berg, waar ze tevens hun schilderijen tonen. Regelmatig organiseren ze er open ateliers.

Onlangs brachten cineasten Ati Dijckmeester en Ted Dillen een documentaire uit over het leven en werken van Gerbrand Volger en Willeke van Tijn.

bottom of page